122 milions d’euros per transformar l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Salut posarà en marxa una profunda transformació de les àrees de recerca i assistencial del campus
Temas relacionados:
Herramientas

Mar Barberà

Barcelona

|
17 mar 2017 - 15:00 h
|

L’Hospital Universitari Vall d‘Hebron inicia un procés de transformació que culminarà d’aquí a cinc anys. 9.000 professionals i 50.000 ciutadans transiten diàriament per les instal·lacions d’aquest centre, unes instal·lacions que, segons el seu director, Vicenç Martínez-Ibáñez, “han quedat obsoletes”. Tot i ser l’hospital més gran de Catalunya i referent en assistència, recerca i innovació a escala nacional i internacional, el Vall d’Hebron ha estat sense inversions rellevants en els últims set anys. Ara, segons van anunciar el conseller de Salut, Antoni Comín, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, es farà una inversió de 122 milions per al procés renovador que engloba diverses etapes i sectors.

L’estratègia de transformació, segons va descriure el conseller, passa per quatre eixos principals: “Adaptar els espais als futurs requeriments assistencials, potenciar l’àrea del coneixement, obrir l’entorn i millorar l’espai públic del recinte i renovar edificis i instal·lacions”.

Nou edifici VHIR

El primer canvi important que s’executarà en aquest procés transformador serà el nou edifici destinat al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). La construcció d’aquest edifici es preveu que comenci l’any 2018 i que estigui a punt el 2019. Tanmateix, a l’abril d’aquest any es tancarà el concurs internacional d’arquitectura per designar l’equip que s’encarregarà del disseny de l’edifici.

Un total de 5.000 metres quadrats es destinaran, no només a l’edifici del VHIR sinó també a la millora urbanística i paisatgística de la totalitat de l’entorn del Campus. Actualment, el VHIR no compta amb un sol edifici sinó que es troba distribuït en mòduls prefabricats i distribuïts en diversos punts. El pressupost destinat al nou VHIR és de 15 milions d’euros que provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i ja estan concedits.

Una de les altres grans prioritats de la transformació del Vall d’Hebron seran les consultes externes. “No li correspon al primer hospital de Catalunya tenir les consultes externes disperses en barracons, no pot ser que el Vall d’Hebron sigui un exemple de barraquisme”, va dir Comín. 60 milions d’euros és el pressupost que destinarà el Departament de Salut per afrontar el canvi en les consultes externes. Un total de 210 consultes, 90 gabinets, 120 places d’hospital de dia i 16 espais de diagnòstic d’imatge es concentraran en una superfície de 30.000 metres quadrats. La ubicació d’aquest nou emplaçament encara no està definida ja que Salut ho està negociant amb l’Ajuntament de Barcelona.

Twitter
Suplementos y Especiales