MC està a favor de fer públic l’HGC però indemnitzant el seu titular

Temas relacionados:
Herramientas
Barcelona
|
31 oct 2016 - 10:00 h
|

El conseller de Salut, Antoni Comín, anunciava, fa tot just una setmana, que el Departament de Salut es planteja comprar, per uns 55 milions d’euros, l’Hospital General de Catalunya (HGC), centre que pertany al grup privat Quironsalud.

Per la seva banda, però, l’HGC ha emès un comunicat en el que indica que “no existeix cap tipus de comunicació formal ni oferta en ferm”. I afegeix que davant d’aquesta “inexistència” de l’oferta de compra, consideren que “no es pot estudiar ni analitzar una cosa que no existeix”.

Reaccions

Davant de les declaracions d’ambdues parts, les reaccions dels diferents agents sanitaris no s’han fet esperar. En aquest sentit, Josep Maria Puig, secretari general del sindicat Metges de Catalunya (MC), s’ha mostrat sorprès. “La dificultat per entendre aquestes contradiccions també ve abonada pel fet que sabem de mans de la plantilla que el conseller havia transmès als treballadors la possibilitat que hi hagués una oferta de compra”, i ha afegit que “costa de creure que no s’hagi fet algun tipus d’oferta, ja sigui formal o informal”.

Al Parlament també ha arribat la intenció de la compra de l’HGC i la formació independentista CUP a instat Comín a nacionalitzar l’hospital, sense necessitat de comprar-lo, simplement, fent un canvi de titular.

Segons Puig, “les declaracions que s’han fet al Parlament dient que s’ha de nacionalitzar ‘a lo Venezuela’, no són ni de lluny el que nosaltres defensem”. Puig aposta pel caràcter públic del sistema sanitari, amb tot, entén que s’han d’indemnitzar els propietaris de l’HGC. “Estem totalment d’acord en que s’ha de tornar a fer públic tot el que s’ha anat privatitzant però això no vol dir que s’hagi de trepitjar els interessos legítims que en aquell moments es van donar als titulars de l’HGC”.

I afegeix que “són interessos legítims, van jugar amb les normes de joc que hi havia en aquell moment. Actualment, políticament i socialment s’està agafant un altre caire però els titulars han de rebre la indemnització justa”.

e-planning ad
Twitter
Suplementos y Especiales